perjantai 30. lokakuuta 2009

Lähtemisen sietämätön keveys!

Lähtövalmistelut on kyllä alotettu yllättävän aikaseen, normaaliin nähden. Viisumeitakin lähdettiin anomaan jo lokakuun alussa, että olis riittävästi aikaa saada tarvittavat Kiinan, Mongolian ja Venäjän viisumit. Loput maat pitäis hoitua rajalta sit. No kahdessa ekassa ei juuri vaikeuksia ilmenny, mutta kun olin viemssä Venäjän viisumihakemuksia tuli vastaukseksi tyly ei Soilan passin osalta ja se oli kokonaan uusittava huonon kunnon vuoksi. Sehän kävi viimeviikon keskiviikkona ja pelkän Venäjän viisumin käsittelyssä menee normi vauhdilla 8 arkipäivää! Selviteltiin siinä että Mongolian viisumi pitää hakea kokonaan uudelleen ja Kiinan viisumikin ehkä. Piti myös miettiä että missä järjestyksessä niitä hakee, kun Mongolian kunniakonsulaatti on auki vain 10-11.30 ja se on Kirkkonummella eikä oo auki perjantaisin. Kiinan lähetystö on auki myös vain 9-11.30 ja Venäjän viisumissa kestää joka tapauksessa ainaki 5 arkipäivää että kiire ehkä tulee.

Pikaisesti saatiin torstaiks uus passi ja perjantaina menin aamusta kyselemään Kiinalaisilta onko viisumin siirto uuteen passiin mahdollinen. Lähetystön virkailija otti molemmat passit ja sano että ”Mandi marning” niin ymmärsin että vaihto onnistunee. Maanantaina sitten jonotin hakemaan passeja ja kun selitin tilanteen, juoksi virkailija takahuoneeseen ilmeisesti ettimään niitä. Taistelin siinä lähetystössä vajaat 2 tuntia, mutta sain kuin sainkin molemmat passit ja uuden viisumin vieläpä ilmaiseksi. Tulomatkalla tipautin Soilan uuden passin ja Venäjän viisumihakemuksen Lähialuematkojen toimistoon, jotka hoitaa viisumit itänaapuriin. Niitä onkin sitte tää viikko jännitetty kun vielä huomasin Soilan hakemusta täytettäessä, että olin jättäny omasta hakemuksesta vahingossa yhen kohda tyhjäks ja hakemuksen täyttöohjeet oli varsin tiukat.

Mongolian viisumit pitää käydä juoksemassa sitte maanantaina, jolloin olis siis tarkotus lähtee iltapäivästä junalla Moskovaan.

Soila on tässä myös sairastellut hiukan ja viime yönä oli yskiä henkitorvet ja -putket ulos. Soila sano eilen että sen tekis mieli ottaa oma henkitorvensa käteen ja pestä se fairylla ja pulloharjalla ! Ite huomasin tossa kesällä että mulla on oikeassa ylätakahampaassa pieni reikä ja nyt syksyllä huomasin sen hiukan kasvaneen. Ajattelin eilen torstaina käydä sitä näyttämässä ja paikkauttamassa hammaspäivystyksessä ennen lähtöä, ettei tarttee matkalla sitten valittaa hammassärkyä. Soitin päivystykseen ja valitin kovasti särkyä niin pääsinkin nopeasti siihen hammaslääkärin tuolille. Kun avasin suun niin lääkärin ensimmäisenä totesi että ompas monttu. Otettiin röntgenkuva ja huomattiin, että kannattaahan se koko hammas poistaa. Mun mielestä se oli hiukan radikaali toimenpide, kun eihä koko hampaaseen edes oikeasti särkeny ja luulin pitäneeni kaikista hampaistani hyvää huolta! No tiukassahan se oli ja puolisen tuntia sitä nitkuteltiin, lohkottiin pienempiin osiin ja taas väännettiin. Välillä lähti hyytäviä ääniä ja tuntu että juuret on takaraivossa kiinni, mutta lähtihän se sieltä.

Pitää vielä maanantaina käydä poistamassa tikit, ennen kuin käy mongolian viisumin Soilan passiin ja ennen kuin pakkaa ja ennen kuin lähtee! Mulla on vielä lauantai aamusta sunnuntai iltaan töitä, pitäis tyhjentää huone alivuokralaiselle, löytää kameraan objektiivi kun ensimmäinen tilaus Ruotsista ei tullu, mutta eipä tässä kai muuta. Lähtemisen keveys ei niin sietämätöntä olekaan, kun tietää mitä odottaa:


Mongolia

Kiina

Kiina

Vietnam

Laos


_Olli

4 kommenttia:

  1. Jee! Hengessä mukana! -Teea

    VastaaPoista
  2. ..."on niitä jotka lähtevät ja niitä jotka jäävät, niin on ollut aina. Mutta on valittava ajoissa eikä koskaan saa antaa periksi".. jotenkin niin se muumipeikko totesi Nuuskamuikkusen syksylähdöistä... ONNEA SIIS MATKAAN SEIKKAILIJAT! t.kaisaäiti

    VastaaPoista
  3. Tsemiä teille molemmille. Toivottavasti Ollin kuume ehti jo junamatkalla hellittää? Pitkässä junamatkassa saattaa olla myös se etu, että ehtii rauhassa sairastaa ja levätä.
    iskä

    VastaaPoista
  4. Häkellyttäviä valokuvia

    VastaaPoista